Velkommen

NYT!!!!!! DET NYE GYMNASTIKPROGRAM 2019/2020 ER NU KLAR

ZUMBA ER TILBAGE

Nyheder fra Facebook

Idegrundlag

Det er gymnastikafdelingens ansvar, at skabe et sted, der er rummeligt og mangfoldigt. Vi mener der er plads til alle i salen. Uanset køn, alder, religion, etnisk baggrund, sociale forhold, civilstand eller politisk tilhørsforhold. Kravet gælder ikke kun bestyrelse og instruktører. Vi forventer også at gymnasterne lever op til dette.
Vores værdier: Mangfoldighed, glæde & motion, sammenhold og innovation.

 

Mangfoldighed:
Vi lægger vægt på, at der er plads til alle. Gymnastik er en idræt hvor “man er god nok”. Vi møder gymnasterne med respekt og forventer ligeledes respekt. Vi tror på at gennem opnåelige priser og et bredt tilbud af hold, er der en plads til alle i Stilling gymnastikforening.

 

Glæde & motion:
Det skal være sjovt at bevæge sig. Vi tror på, at det er nemmere, at få regelmæssig motion, hvis det er sjovt og i et fællesskab. Vi ønsker, at gøre motion til en fast del af hverdagen og sikre børn og voksne får fysiske udfordringer og sved på panden.

 

Sammenhold:
Vi ønsker at gymnastikforeningen skal være et sted, hvor der skabes relationer gennem sjove oplevelser og socialt samvær. For instruktører og hjælpetrænere skal der være mulighed for at netværke og få sparring. Vi ønsker, at der er et fællesskab mellem gymnaster, instruktører og bestyrelsen, og forventer at alle i gymnastikforeningen hjælpes ad. Vi er afhængige af frivilliges indsatser og anerkender derfor det store arbejde hver enkelt lægger.

 

Innovation:
Der skal være plads til nytænkning og mulighed for, at den enkelte kan komme med ideer. Dette for at sikre gymnastikforeningens fremtid. Vi tror på, at instruktører og hjælpetrænere løbende skal uddannes, for at sikre engagement og nytænkning. Vi ønsker et særligt øget forkus på, at udvikle og uddanne de unge gymnaster til instruktører.
Vores mål er at være foran med de nye trends, der er indenfor gymnastik og bevægelse.

Kontakt os

Har du spørgsmål til gymnastik afdelingen eller ønsker du at blive instruktør, kontakt da Formand Malene Begborg på tlf. 26369762 eller kontakt afdelingen på
gymformand@stilling-if.dk

Bestyrelse
Formand:
Malene Eistrøm Begborg
Tlf. 26369762
gymformand@stilling-if.dk
Næstformand:
Lene Daubjerg
Tlf. 30571971
lene.daubjerg@mail.com
Kasserer:
Kirsten Jessen
Tlf. 40385419
gymkasserer@stilling-if.dk
Bestyrelsesmedlem:
Tine Øster Rasmussen
Tlf 51513850
tine@krakesvej.dk
Bestyrelsesmedlem:
Dorthe Toft Elmvang
Tlf. 89381166
elmvang@outlook.dk
Bestyrelsesmedlem:
Betina Nørgaard Madsen
Tlf. 22280835
m_betina@hotmail.com
Bestyrelsesmedlem:
Sanne Kjærgaard
Tlf. 40612882
sannekj3@hotmail.com

Holdbeskrivelser

 

Babytummel (0-2 år)
Fra næste sæson byder Stilling Gymnastikforening på Babytummel.
Holdet er for de børn, som er under 2 år ved sæsonstart, og eneste forudsætning er, at jeres mindste kan holde hovedet selv. Det er udviklingsmæssigt et vidt spænd i alder, men vores kompetente instruktør vil formå at få alle med, på det udviklingstrin hverenkelt barn ligger på, og støtte til videre udvikling. Det er et hold, hvor mor eller far skal være aktive sammen med sit barn, et sted hvor der er tid og rum til at give  nærvær og gode oplevelser sammen. Vi skal tumle, mærke vores kroppe og få gode sansestimuli.

Har I lyst til at høre mere om holdet, så kontakt instruktør Kathrine Lynge Pedersen på mail: katlynge@hotmail.com eller Tlf.: 22166631.

 

Far/Mor/Barn(2-4 år) 
På holdet synger vi sange og arbejder med forskellige redskaber hele sæsonen for at styrke motorikken og selvtilliden. Vi arbejder blandt andet med bolde, tæpper, måtter, faldskærme osv.

 

Familie-tons(2-4 år)
OPSTART 11.09.18
Familie-tons er for dig, der ønsker at bruge en masse energi og have det sjovt sammen med dine børn. Her skal der tonses og leges, laves gymnastik, hoppe og springe. Der ligges op til at forældrene skal være aktive sammen med deres børn, og børnenes motoriske udvikling udfordres med baner og lege. Løbe, hoppe, springe, svinge, kravle, krybe, trille og tumle er nøgleordene for aktiviteterne. Holdet er for børn omkring 2 til 4 års alderen.

 

Puslinge: (4-6 år)
På dette hold har vi altid energien og humøret højt. Vi lærer grundteknikker for gymnastik, hopper rundt og lærer små nye spring, leger, danser og griner. Vi lærer at samarbejde og hjælpe hinanden. Og så har vi det bare sjovt til hver træning. 

 

Spilopperne: (0.-1. kl)
På dette hold er det leg og læring af koldbøtter, vejrmøller og opbygning til små lette spring. Det handler om at have det sjovt mens vi stadig lærer gymnastikkens verden bedre at kende. Kom og vær med på dette hold, hvis du vil have sved på panden og møde en masse nye venner.

 

Mix spring/rytme: (0.-2. kl)
Der bliver arbejdet med grundteknikerne, dvs. de ting der skal være på plads for at kunne blive en dygtig springgymnast på sigt, såsom koldbøtter, vejrmøller, håndstand, kropsspænding/holdning. Øvelser i trampolinspring, som adskiller sig en del fra det at hoppe i en havetrampolin.

 

Mix spring/rytme: (2.-5. kl)
På dette hold vil vi arbejde med spring tilpasset den enkelte gymnasts niveau. Holdet passer derfor både til dig, der har lavet gymnastik før, og for dig der er klar på en ny udfordring. Holdet er både for drenge og piger. Udover spring vil der også blive arbejdet med rytmesekvenser hen imod foreningens forårsopvisning. Vi træner i gymnasiehallen i Højvangen, hvor vi både har stortrampolin og springgrav. Så er du klar på hver torsdag at springe og have det sjovt, er mix spring/rytme holdet for dig!

 

Dance (5 år – 1.kl)
På dette hold vil vi danse en masse og lave små serier. Vi lærer lette grundtrin indenfor dansens verden, til musik fra MGP og hvad der nu lige hitter.
Dance holdet handler om sjov, motion og god musik, hvor alle kan være med.

 

Dans (2.-4.kl)

Dette dansehold er for alle drenge og piger, der kan lide at bevæge sig til god musik!
Vi skal lære at finde rytmen i musikken – og vi skal prøve at følge den. Vi skal lege, tonse rundt og ikke mindst danse til vores yndlingsmusik. Vi skal lære smarte dansetrin og også prøve at huske hele danseserier. Det skal altid være sjovt og nogle gange også lidt svært.
Holdet er både for dig, der har gået til dans før, for dig, der har danset hjemme i stuen og i sengen og for dig, der aldrig før har danset – alle kan lære at danse, og alle kan være med.

 

Yoga for alle (mandag):
Yoga handler ikke om at kunne udføre stillingerne perfekt, men mere om at øge kropsbevidstheden og om at opdage hvad der sker i kroppen og sindet på vej ind og ud af stillingerne.
Yoga er ikke et mål der skal nåes, men en mulighed for at lære sin krop at kende på en måske helt ny måde.
I denne Hatha yoga vil der være sekvenser der styrker musklerne og balancen, disse sekvenser udføres i langsomme flydende og beroligende bevægelser. Der vil være dejlige stræk som vil hjælpe dig til at udvikle din smidighed, styrke, balance og kropsbevidsthed.
Alle kan deltage i denne yoga form, uanset erfaring og fysisk formåen. – yoga er for ALLE

 

Yoga for alle (torsdag *):
Yogaundervisningen tager udgangspunkt i Hatha Yoga og tilrettelægges, så alle kan være med. Vi arbejder med klassiske stillinger og små flow-serier. Der vil være fokus for forening af krop, sind og åndedræt, og på at blive lidt mere til stede i os selv.
Vi kommer gennem hele kroppen, men fokus vil være på smidighed og velvære frem for decideret styrke.

Timen afsluttes altid med afspænding. Timerne vil variere lidt gang for gang.

*OBS!! Deltagerne på dette hold må forvente, at der er aflyst følgende gange: 19. september, 3 oktober, 14. november, 23. januar, 20. februar.
Vi forsøger, at finde en afløser og/eller lægge 1 undervisning d. 2. april.
Aflysningerne er indregnet i prisen.


Cross Gym – Damer:

Dette hold er for dig, der ønsker alsidig træning med høj intensitet. Cross Gym er et styrke og konditionsprogram med fokus på funktionel træning, dvs de øvelser, der laves, er naturlige for kroppen. Kredsløb og muskulatur bliver udfordret hver gang med høj intensitet, godt humør og stor variation. Hele kroppen trænes igennem og både stabilitet, mobilitet og balance udfordres.

Vi starter hver træning med en grundig opvarmning med elementer både fra gymnastik og andre træningsformer. Derefter arbejdes med enkle, men intensive øvelser ved forskellige stationer. Vi vil primært bruge vores egen kropsvægt i øvelserne, men der kan også indgå forskellige redskaber. Træningen sluttes af med udstrækning/afspænding. Timens opbygning vil variere fra gang til gang.
Alle kan være med – øvelserne kan gradueres og du træner på netop det niveau, som passer dig.

 

Rigtige voksne piger :
Vi vil lave forskellige opvarmningsøvelser, få kroppen og alle muskelgrupper godt rørt. Vi vil også få pulsen op og selvfølgelig slutte af med udspænding, så vi ikke er ømme dagen derpå. Alle kan være med, men holdet henvender sig primært til +50

 

Styrke og Puls:
Dette er holdet for dig der gerne vil have sved på panden og hele kroppen gennemarbejdet. Vi træner med f.eks vægte, elastikker, egen kropsvægt – men også stepbænke, sjippetov og hvad der ellers er sjovt og masser af god træning i.
Der er således både styrke- og pulstræning ved hver træning og vi varierer timerne så meget som muligt, så der altid er plads sjove udfordringer og gode grin.

 

Selvforsvar (min. 17 år):
Vi starter helt fra bunden af med grundlæggende teknikker, så du behøves ikke at have nogen form for kendskab til selvforsvar.
Er du i besiddelse af en kampsports dragt er det fint, ellers foregår det i en sweatshirt uden knapper/lynlås og joggingbukser. Ingen fodtøj.
Vi starter altid med en god gang opvarmning for at undgå skader.

Hennings har erfaring igennem ansættelse hos Politiet i 34 års operativ tjeneste. Han har undervist på AMU-vagtkurser og i Ungdomsskolen. I fritiden går Henning også til judo.

 

Zumba:
Zumba + MBL (mave, baller og lår) er holdet hvor der undervises ”Old School” Zumba og hvor fede melodier og godt humør er i fokus. Der laves nogle pilates/fitness-inspirerede øvelser de sidste 10 min. inden udstrækning.

 

Power og Styrke – mænd:
Power og Styrke er et styke- og konditionsprogram, der er velegnet til alle uanset alder og træningstilstand. Træningskonceptet er for alle, der ønsker at komme i god form på den mest effektive måde og have det sjovt undervejs.
Alle kan være med. Man bestemmer selv hvor hårdt det skal være.

OBS!! Der kan inden sæsonstart komme ændringer i programmet.

SOMMERGYMNASTIK - Tilmelding åbner 1. april

Følg os på Facebook.

Ferier/aflysninger/vigtige datoer​ – sæson 2019-2020:

Instruktørmøde: 26. august kl. 19.30
Efterårsferie: 12. oktober – 20. oktober
Skolefest: 14. november

Lucia: 12. december
Juleferie: 21. december – 1. januar
Instruktørfest: 25. januar
Vinterferie: 8. februar – 16. februar
Opvisning: 28. marts
Generalforsamling:  

* Alle dage er inklusive

 

– Hvis der aflyses mere end tre gange da gives der erstatningsgang eller refusion.

– Godtgørelse 65 + ydes ikke længere.

Formandens beretning, Gymnastik

Generalforsamling 2018

I år kunne vi tilbyde følgende hold: Far/Mor/Barn, Familietons, 2 Puslinge hold, Spilopperne, MIX Spring/Rytme, Styrke & Puls, 2 Yoga hold, Dance, CrossGym både for damer og mænd.

Vi har denne sæson haft 246 medlemmer. Et stor stigning fra 2017, hvor vi var 176. Årsagen skyldes at vi har haft tilgang af instruktører til at tilbyde nogle af vores populære hold samt en stor opbakning til alle vores hold.

Man kan læse om de enkelte hold på vores hjemmeside.

Som noget nyt har vi haft springhallen i Højvangen, hvor vi har lejet Højvangens redskaber til vores spring hold. Det har været en stor succes og vi har erfaret at vores springere har haft bedre forudsætninger for at blive dygtigere springere. Vi håber at kunne fortsætte i springhallen i den kommende sæson.

Opvisning:

Opvisningen blev afholdt d. 17.3.18. Dette er årets højdepunkt for mange af vores gymnaster og instruktører og hvor hallen fyldes med ca. 400 tilskuer og gymnaster. Igen i år hjalp sognepræst Lisbeth Kristensen os igennem dagen som konferencier og gæsteholdet, Acroteam TST Århus gav en flot opvisning samt workshop til vores gymnaster.

Bestyrelsen:

Der er afholdt ca. 6 bestyrelsesmøder og 2 instruktørmøder siden generalforsamlingen i 2017.

I bestyrelsen deltager vi hver i sær i det omfang det er relevant og vi har mulighed for ift. vores jobs, privatliv og de ansvarsområder vi har. Vi byder ind med de ressourcer og kompetencer vi hver især bestrider. På den måde har vi en harmonisk og velfungerende bestyrelse med en god tone og respekt for hinanden.

Formanden vil gerne takke for mange gode timer med bestyrelsen.

Du er velkommen til at deltage i gymnastikbestyrelsen. Kontakt formanden for flere oplysninger.

Den kommende sæson

Vi forventer opstart i uge 36. Vores program vil blive annonceret i TVÆRS, på vores Facebook side og hjemmeside.

Det ser lovende ud i den kommende sæson ift. instruktører.

I den kommende sæson kommer vi, som noget nyt, til at kunne tilbyde selvforsvar til voksne over 18 år.

Afslutning

Der skal lyde en stor tak til medlemmerne, der støtter op omkring foreningslivet i Stilling.

Tak til alle vores fantastiske instruktører og hjælpere, alle frivillige i Stilling og bestyrelsesmedlemmer i gymnastik.

Vi glæder os til at se jer alle i næste sæson.

Malene Begborg, Formand